Бойко Борисов: Ако ГЕРБ участва във властта, поне 10 зам.-министри ще има от българските мюсюлмани

До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, в които има най-много български мюсюлмани. След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на новоизградената спортна площадка в село Припек, Община Джебел, на стойност 45 000 лева, които са дарени от партията.

„Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано с добра репутация и ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете, кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Тогава пак отиват на Орлов мост, целиват се и продължават със същия този успех нататък. Като изчакаме да минат изборите, имаме 2 опции: или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък”, обясни Борисов.

По думите му, бившият президент Георги Първанов е казал, че в Германия били направили коалиция и тя била бетон, обаче „широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел вече трети мандат”. И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността, подчерта той.

По отношение на болестта „син език”, Борисов я определи като жестока и че не е направена никаква превенция, за да не влезе на територията на страната болестта.

„Така че поздравете Коалиция за България с всичките им коалиционни партньори и с всичките им сладури от Орлов мост, където бяха докарали от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Въобще не мога да схвана тази Коалиция за България. Аз пия кафе, родопски чай, не се целивам по Орлов мост като Станишев и Местан. Тези, където се целиваха явно са много ревниви. Да ходят да се целиват пак, ние нямаме нужда”, каза още Бойко Борисов.