Борисов се е обадил на Танов, за да се изпълни влязъл в сила съдебен акт

Разговорът им е проведен след решението на Административния съд складът на Мишо Бирата да работи

Когато министър-председател иска да се възстанови законно положение, за което има влязъл в сила съдебен акт– това не е нарушение. Напротив това е изпълнение на задълженията и това постановява прокуратурата. Така коментира пред Bulgariautre.bg адвокат Марин Марковски спирането на производството срещу неизвестен извършител по повод разговорите между Борисов и Ваньо Танов за проверката в складовете на Михаил Михов –Мишо Бирата.

Административният съд отменя спирането на предварителното изпълнение на отнемането на лиценза на складовете на Михов (тъй като процедурата по отнемането на лиценза още тeче) на 9 март 2010 година на основание чл. 160, ал. 1 от Административно-процесуалния кодекс.
Разговорът на Бойко Борисов и Ваньо Танов, след като вече има такова определение на съда е на 13 март 2010 година, четири дни след това.

Междувременно след 9 март, след постановлението на съда, правят проверка дали складът  работи. Тогава се съставя протокол под № 286, от който се вижда, че въпреки, че складът вече може да работи, той не работи.

Бойко Борисов се обажда, за да каже да се преустановят  действията, които затрудняват работата, защото законът повелява това да се направи, обясни адвокат Марковски.