След пиянски екшън на пътя: 19-годишен с три месеца условно. Плаща и разноски на МВР

Животът

20-08-2014, 14:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Младежът отмъкнал кола в Чепеларе. Разбил я по пътя за Пловдив

Условна присъда от три месеца с тригодишен изпитателен срок получи 19-годишният Хари Захариев от София.

Тийнейджърът бе съден за кражба на кола, извършена през септември миналата година, пише smolyanpress.net. Хари и 22-годишният му приятел Кристиян Д. били на гости в Чепеларе. След солиден запой през нощта срещу 10 септември двама решили да се повозят с кола. Близо до жилището, където били отседнали, Хари видял паркирано "Пежо", собственост на 39-годишен мъж. Ключовете били още на арматурното табло. Младежът не се двоумил и се метнал в колата. Кристиян също се качил и двамата подкарали в посока Пловдив. Преди Хвойна, обаче, пияният софиянец изгубил управление и се ударил в стена на пътя. След неуспешното возене двамата младежи се покрили.

В 4.45 часа случаен минувач видял зарязаната кола на главния път и подал сигнал в полицията. Час по-късно младежите били задържани. И двамата са криминално проявени. Хари има в актива си кражби и грабежи, а Кристиян пък бил арестуван преди време за притежание на наркотици.

В четвъртък Хари се призна за виновен и прие да изтърпи условна присъда. Според съдебният състав деянието е извършено с пряк умисъл, тъй като е съзнавал обществено-опасния му характер, предвиждал е неговите обществено-опасни последици и е искал тяхното настъпване.

Автокрадецът бе осъден да плати на Областната дирекция на МВР 265 лева за разноски по делото.