Малката Рижа се надрусал с кокаин, опиум, амфети и канабис и тръгнал да шофира

Наркоманът ще търпи 8 месеца наказание пробация

Наказание 8 месеца пробация ще търпи наркоманът-бабаит Симеон Стоянчов-Малката Рижа. Той и Окръжната прокуратура в Бургас сключиха споразумение за решаване на наказателното му досъдебно производство. Със споразумението Стоянчов е признат за виновен в това, че на 12 август тази година е карал лекия си автомобил "Ситроен С 3" надрусан до "козирката". Тестовете на кръвните проби показват, че Стоянчов е употребил кокаин, опиум, амфетамин и канабис. За това свое престъпление Стоянчов ще трябва да изтърпи 8 месеца наказание пробация, включваща следните пробационни мерки:

- Задължителна регистрация по настоящ адрес, като той ще се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично за срок от осем месеца;

-Задължителни периодични срещи с пробационен служител в същия срок;

-200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година;

Стоянчов е лишен и от право да управлява моторно-превозно средство за срок от осем месеца. Пред Районен съд – Бургас Стоянчов призна вината си и заяви, че доброволно се е подписал. В споразумението той декларира, че разбира последиците му на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Съдебният състав установи, че от извършеното деяние не са причинени имуществени вреди и намери, че предложеното споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри като прекрати наказателното производство срещу Стоянчов.

Определението е окончателно.