Без разногласия: Валери Симеонов оглави листата на "Патриотичен фронт" в Бургас

Животът

23-08-2014, 14:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Партиотичен фронт" се разширява

Разкриване на още урни за гласуване зад граница ще бъде наша кауза, каза лидерът на коалицията

„Към нас могат да се присъединят всички партии, които водят последователна  и патриотична политика. Без тези, които са били партньори на ДПС", това каза в Бургас лидерът на коалиция "Патриотичен фронт" - Валери Симеонов. 

Той представи водачите на листите по области и обяви, че за предстоящите парламентарни избори двете коалирани партии НФСБ и ВМРО ще бъдат с общи щабове. Към "Патриотичен фронт" ще се пприсъедини и формацията на Димитър и Капка Стоянови. 

Водач на листата за Бургас, както и за 23 Софийски район ще бъде Валери Симеонов. Той допълни, че при подреждането на листите по места е нямало никакви разногласия.

Г-н Симеонов изрази надежда българите, живеещи и работещи зад граница да имат повече възможности да гласуват. Според него за целта е необходимо разкриването на допълнителни избирателни секции, тъй като в някой държави, каквито са Гърция, Кипър и Англия, сънародниците ни са с ограничен достъп до секциите. За сметка на това по думите му, за избирателите на ДПС в Турция при избори се раззкриват двойно повече възможности за упражняване на вота.

Лидерът на "Патриотичен фронт" обяви, че разкриването на повече урни за гласуване ще се превърне в кауза за коалицията. "сигурен съм, че много наши сънародници ще гласуват за нас, ако имат тази възможност, защото в някой държави все още урните са на стотици километри разстояние за желаещите да упражнят правото си на глас", допълни той.

Другият лидер на новата коалиция - Красимир Каракачанов пък обяви пред бургаските журналисти, че на този етап все още в изборните списъци фигурират над 800 хиляди фективни избиратели. Г-н Симеонов ги сравни с "мъртвите души" на Гогол и апелира към временното правителство за действия в посока актуализиране на тази информация. 

Липсата на активност от настоящата власт по темата, според двамата лидери, е разочароващ и обезпокоителен сигнал.  

От коалицията искат въвеждане на образователен ценз за гласуването на избори. Лидерите на Патриотичния фронт остават скептични към електронното гласуване у нас, което според тях не гарантира истинността на вота и отново припомниха, че основната задача на служебното правителство е да осигури честни и прозрачни избори.