Професор Виктор Чучков ще оглави журито на международния конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич

Гала концертът е на 14 септември

Професор Виктор Чучков ще оглави журито на 18-ото издание на международния музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори", което ще се състои в Добрич от 11 до 15 септември, съобщиха от общината.
Близо 60 инструменталисти от България, Великобритания, Полша, Турция, Азербайджан ще се състезават за Гран при на форума. Младите български цигулари, пианисти и виолончелисти
представят националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна, националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив, националното училище по изкуствата "Професор Веселин Стоянов" в Русе, националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен и други. На сцената ще стъпят инструменталисти от Държавната консерватория при
Държавния истанбулски университет в Турция, от музикалната академия в Бидгошч, Полша, музикалната академия в Баку и други, съобщи БТА.
В надпреварата ще премерят творчески сили и клавирни дуа и триа и камерни ансамбли. Участниците /от 6 до 36 години/ са разделени в четири възрастови групи.
Лауреатите ще бъдат наградени и ще изнесат галаконцерт на 14 септември в огледалната зала "Нели Божкова". Конкурсът е под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова.