Ивелина Василева води бургаската листа на ГЕРБ

Новините

26-08-2014, 15:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Експертът по управление на европейски проекти Ивелина Василева отново ще бъде начело на листата на ГЕРБ във Втори многомандатен избирателен район – Бургас. Тя беше водач и на предходните парламентарни избори през 2013 г., когато избирателите от областта изпратиха 7 народни представители от ГЕРБ в парламента.
„Да си начело на листата на ГЕРБ е изключителна отговорност. Очакванията са големи, но смятам, че ще бъдат оправдани, защото в ГЕРБ-Бургас сме доказали, че сме силен екип. Предстоят ни много предизвикателства и вярвам, че избирателите ще ни се доверят, за да работим за развитието на нашия регион”, коментира Ивелина Василева.
„Решението на Изпълнителната комисия на партията е изцяло в синхрон с искането на областната структура на ГЕРБ. А именно да се запази традицията местен и доказал се, с качествата си, човек да бъде водач на листата. Вече показахме, че това е работещ модел – изцяло в полза на жителите на региона”, казва областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Ивелина Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас.
През 1988 г. завършва английската езикова гимназия "Гео Милев" в родния си град.
През 1993 г. завършва Английска филология в СУ "Свети Климент Охридски".
Има следдипломни квалификации по „Управление на проекти, финансирани от ЕС” в УНСС и „Управление, контрол и анализ на фирмената дейност” в Стопанска Академия, Свищов.
През 2007 г. влиза в екипа на кмета Димитър Николов като зам.-кмет по Евроинтеграция и работи по първите успешни проекти на Община Бургас.
От 2009 г. до 2013 г. е зам.-министър на околната среда и водите.
От 2013 г. до 2014 г. е депутат в 42-ото Народно събрание.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"