Мария Капон е водачът на листата на „Десните“ във Велико Търново

До броени дни ще бъде обявена цялата листа

Мария Капон оглави листата на новоучредената коалиция „Десните“ във Велико Търново. В групата на демократите участват общинските съветници Пламен Радонов, инж. Николай Николов и Стефан Михайлов. До броени дни ще бъде обявена и цялата листа. По думите на Мария Капон в нея ще има широко гражданско участие.

Депутатът от 40-то Народно събрание заяви, че в периода на предизборната кампания няма да бъде инициатор на лични нападки и битки с водачите на другите листи. Тя подчерта, че те ще са й опоненти, а не врагове.

“Колкото повече десни водачи влязат в парламента, толкова по-добре. С всички, които имат дясно мислене, можем да си партнираме“-каза още тя.

Мария Капон  се обяви твърдо против създаването на Енергиен борд.  Според нея това ще доведе до размиване на националното управление в сектор енергетика.  Капон заяви, че контролът в тази сфера трябва да се осъществява само от Народното събрание. „Недопустимо е при липсата на Парламент да се създава Енергиен борд“ – категорична е тя.

„Десните“ смятат, че прозрачността в сферата на енергетика безпорно липсва. Те настояват да бъдат публикувани договорите за „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“. На бял свят трябва да излезе и стенограмата от Консултативния съвет при президента Росен Плевнелиев.

Капон осъди като „безпрецедентно“ изказването на служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Евентуалното 50%-но увеличение на тока, според нея е свързано с корпоративни интереси. За да бъде възродена българската икономика, трябва да бъде променен механизма за сформиране цената на тока, допълва още водачът на листата на „Десните“ във Велико Търново.