Масово преплуване на река Дунав ще се състои край Силистра

Традиционно в проявата участват повече от 50 силистренци

За 14-а поредна година СНЦ "Дунавски клуб" в Силистра организира масово преплуване на река Дунав. Атрактивната надпревара ще започне от 10.00 часа в събота, 30 август, съобщава БТА.
Желаещите да участват трябва да се регистрират половин час по-рано и да бъдат прегледани от лекар. Няма ограничения за участие, единственото условие е кандидатите да могат да плуват добре.
Традиционно в проявата участват повече от 50 силистренци. Според предварителния регламент масовото преплуване ще премине в два етапа - за деца и за възрастни. Най-бързите
плувци ще получат специални награди, а всички участници - грамоти и тениски с логото на Дунавския клуб. За гостите на инициативата е предвидена и музикална програма.
В неделя, 31 август, жители и гости на Силистра ще се включат в паметната проява "Плуване към спомена". Инициативата е отново на Дунавския клуб и се провежда всяка година в
последната неделя на август в памет на над 150 силистренци, чийто живот е неизменно свързан с реката и водните спортове. По традиция участниците в паметната проява ще пуснат във водата цветен гирлянд и ще прекарат деня край реката.