Саботьор на протеста в Пловдив? Младеж аха да си изяде боя (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мисия Пловдив

29-08-2014, 19:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат между 1000 и 2000 лева от депозитите в КТБ

Нови протести в четири града за отваряне на КТБ

50-ина пловдивчани излязоха на протест пред сградата на БНБ. Поискаха отваряне на КТБ

Петдесетина пловдивчани, вложители в КТБ, се събраха на днешния петъчен протест пред БНБ, съобщава репортер на Plovdivutre.bg. Половината от тях бяха фенове на Ботев Пловдив, откликнали на призив за подкрепа, публикуван в сайта на жълто-черните привърженици bultras.com и разрастнал се във Фейсбук.

Младеж с телефон, снимащ лицата на присъстващите, за малко не си изяде боя, след като го заподозряха за човек на Делян Пеевски, дошъл да шпионира днес. Предизвикал гнева на хората той побърза да се изнесе. Няколко по-темпераментни от присъстващите му поискаха сметка, което наложи намесата на полицията. Кадри от случката ТУК!

"В момента разчитат на апатията на българското общество, но няма да търпим. Ако се налага ще бойкотираме изборите. Няма да чакаме никой, особено кандидат-депутати от Столипиново", категорични бяха недоволните.

"Ще се борим срещу мафията в страната. Всички виновници с имунитет – да бъдат свалени и изправени на съд. Те знаят какво са направили.", заяви Илия Зюмбилев, един от основните организатори на протестите в Пловдив. "Ние няма да позволим на мафията да краде от нашите пари и държавата да ни се подиграва. Ако пък на 21 септември КТБ не отвори врати, срещу държавата ни ще тръгнат множество дела и наказателни процедури. Това няма да допуснем, няма и да го търпим.", каза още той.

Протестиращите посочиха, че в ситуация като тази, не трябва да има разделение, тъй като днес потърпевшата банка е една, но утре ще е друга, неудобна на мафията в България. Обявиха се и за избор на една дата, в която засегнатите от цялата страна да се съберат на голям протест в София.

Следващият протест на вложителите ще е в понеделник, 1 септември, 18 часа пред сградата на БНБ.