Григор Димитров блести с нова порция красива игра и втора победа на US Open

Гришо победи Дуди Села в двубой, завършил по един повече от категоричен начин - 6-1; 6-2; 6-2

Нов ден на US Open, нов мач на Григор Димитров, нов повод за радост за българските фенове на тениса – първата ни ракета записа нова победа на Откритото първенство на САЩ след наказателна акция над Дуди Села в двубой, завършил по един повече от категоричен начин – 6-1 6-2 6-2 и класирал го в трети кръг, където очаква Давид Гофен или отстранилия го на старта на миналогодишното издание на турнира Жоао Соса.

Мнозина предричаха сравнително безпроблемна победа на Григор през днешния ден и не останаха излъгани в очакванията си. Разликата в класата бе очевидна и това си пролича още от началото на мача, когато Димитров бързо пое инициативата и след двайсетина минути игра вече водеше с 5-0.

Села успя единствено да стигне гейма на честта, а на старта на втория българинът отново спечели подаването на противника си, но веднага след това на практика се самопроби с две двойни грешки, последната от които на брейкбол. Димитров бързо си върна пробива предимство, и то след поредния „хот-шот“, предизвикал аплодисментите на публиката. С това бе сложено началото на нов период на тотално превъзходство на Григор, довел до спечелването на пет от следващите шест гейма и приближил го само на сет от крайната победа.

Дуди Села не можеше по никакъв начин да се противопостави на 23-годишния българин и на практика бе надиграван по всеки показател – било то при разиграванията от дъното на корта или в играта на мрежата, а в същото време ретурът и сервисът на Григор работеха на изключително ниво. Ситуацията се запази и в третия сет, където Села успя да се добере до само два гейма и след експресните 89 минути игра българинът записа нова победа на US Open.

По този начин Григор Димитров вече е достигал минимум до трети кръг на всеки един от четирите турнира от Големия Шлем. Що се отнася до най-доброто му постижение, това е полуфиналът на Уимбълдън, постигнат преди два месеца, а в началото на годината игра и четвъртфинал на US Open. Днешната победа бе  №19 на турнири от шлема, а срещу Гофен или Соуса ще преследва не само място на осминафиналите, ами и своеобразен юбилей по отношение на брой победи на състезания от тази престижна категория.

Повече четете в Sportonline.bg