Каназирева призовава да не се пилеят пари за фонтан на колелото до Водната палата

За един милион лева можеше да ремонтира част от бул. „Васил Априлов”, смята Каназирева

Кръговото кръстовище до Водна палата е очебийна управленска грешка, която коства на данъкоплатците близо един милион лева. С тези средства община Пловдив би могла да стартира разширението на бул. "Васил Априлов”, чакано от всички пловдивчани с години, счита председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив” адвокат Дани Каназирева.

Колелото не решава проблема с организацията на движението и централната градска част. Получава се точно обратното – трафикът се затруднява и с началото на учебната година преминаването през кръговото кръстовище ще създаде още по - голям хаос. Категорично против съм кметът Иван Тотев да продължи неразумно да харчи публични средства, възнамерявайки да построи фонтан за 80 000 лева насред пътя, коментира Каназирева. Толкова ли са благоустроени пловдивските паркове и градини, че трябва да се пъчим със скъпо водно огледало насред булеварда, при това на най - неподходящо място – до реката и призовава кмета да спре да пилее парите на данъкоплатците.

В тази връзка Каназирева подготвя питане до Тотев и ще иска да й бъде предоставена подробна количествено - стойностна сметка за разходите, направени по изграждането на кръговото кръстовище. Сумата е изключително голяма, затова е необходимо кметът подробно да обясни на хората как са усвоени парите. Тя ще настоява кметът да отговори с кои специалисти и браншови организации се е консултирал, преди да възложи поръчката за златното и абсолютно безполезното колело.

В същото питане Каназирева иска да получи информация за повторен ремонт на бул. "Цар Борис III Обединител” до Университета, където най - после бяха махнати павета. Съветничката счита, че кметът дължи отговор на пловдивчани дали този път, за разлика от 2012 г. е сменен водопроводът или отново ще се разкопава асфалтът и за чия сметка и на каква стойност е направен ремонтът. Грешките в администрацията станаха твърде много и струват прекален скъпо на Пловдив, коментира адвокат Каназирева.