Световните шампиони Емил Костов и Гергана Апостолова - поканени за инструктури на семинар в Иран

Спорт

01-09-2014, 14:15

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Лагерът се проведе в един от най-древните градове в Света – Иязд

По инициатива на Иранската организация и Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО) - Емил Костов, Гергана Апостолова заедно с Директора на Международния отдел на ИКО – Шихан Катсухито Горай бяха поканени за инструктори на традиционния Семинар в Иран.
Лагерът се проведе в един от най-древните градове в Света – Иязд, който е разположен в пустинята в Иран. Той продължи 2 дни и половина – от 26-ти до 28-ми Август 2014г..
Шихан Емил бе помощник инструктор на Шихан Горай. Те водеха тренировките на 220 иранци, като Шихан Костов демонстрираше уменията си в идо-гейко и специално в кумите.
Шихан Горай редом с Шихан Костов проведе съдийски Семинар, както и изпит за повишаване на степени.
Сенсей Гергана от своя страна бе 1-вата международна инструкторка (жена)в историята на Иранския киокушин. Според религията в Иран мъжете и жените се задължават да тренират отделно (в отделни сгради). Така Сенсей Апостолова предаде на близо 60 участнички своя опит в карате киокушин.
Последната тренировка се състоя в 5:30 сутринта в действителност в самата пустиня, на която за 1-ви път от 38 години (Киокушин Иран) жени тренираха съвместно в един строй с мъжете.
За двамата Шампиони това бе едно голямо предизвикателство!
Шихан Емил и Сенсей Гергана бяха очаровани от гостоприемството на домакините и големият им дух в Карате Киокишин съобщи за Bulgariautre.bg Марио Ангелов!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен