Лидерът на ЕНП Жозеф Дол ще се включи в предизборната кампания на ГЕРБ

Партията дава старт на кампанията в неделя в столичната зала “Арена Армеец”, в която ще се съберат повече от 14 000 членове

“Лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол ще се включи за два дни в предизборната ни кампания.” Това съобщи пред “24 часа” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Партията дава старт на кампанията в неделя в столичната зала “Арена Армеец”, в която ще се съберат повече от 14 000 членове. На срещата Борисов и Цветанов ще представят водачите на листи. На сцената ще се изявят ансамбъл “Българе” и Веселин Маринов.

ГЕРБ се бори да вкара 9 мандата в столичния 25-и МИР, съобщи доскорошният депутат Красимир Ципов при регистрирането на листата, оглавена от Борисов. “В политиката трябва да влязат модерни, честни и работещи хора, каквито са тези от екипа на ГЕРБ”, заяви водачът на партията в 24-и МИР Румяна Бъчварова. И първият в 23-и МИР Александър Ненков регистрира вчера листата.

Пет депутатски мандата в Пазарджик прогнозира водъчът ген. Стоян Тонев, след като внесе документите в районната комисия. Според бившия шеф на ВМА и настоящ зам.-кмет на София ГЕРБ може да спечели дори шест от 9-те места от района.

Ген. Тонев сподели, че е бил поканен в листата от Борисов, като първоначалната идея била да участва на изборите в София. В крайна сметка повел листата в Пазарджик, защото е свързан с района. Майка му е родена в с. Лесичево, а самият той е израснал на семейната вила в Цигов чарк над Батак. Дядо му завеждал поликлиниката и лекувал голяма част от местното смесено население.

“Приоритет в политиката на ГЕРБ след 5 октомври ще бъде Северозападна България”, заяви водачът в Монтана Десислава Атанасова при регистрирането на листата. Партията ще ползва европари, за да привлича инвестиции в региона.