Реформаторите, Зелените, Атака и Нова България се регистрираха последни в Стара Загора

Районната избирателна комисия ще даде пресконференция след края на срока за регистрация

Четири партии и коалиции регистрираха в Районната избирателна комисия в Стара Загора в последния възможен ден кандидатските си листи за предстоящите парламентарни избори.

Документите на Реформаторския блок бяха внесени лично от водача на листата в Стара Загора Димитър Танев.
Втори в листата на Реформаторите е Румен Димитров – общински председател на Демократи за силна България в Стара Загора. Николай Александров от Казанлък е трети.

От партията на зелените са излъчени само двама кандидати за 27 МИР Стара Загора: Антон Ангелов – юрист, журналист и Иван Ванчев – инженер по радио-електроника, бивш офицер от армията.

Водач на листата на партия Атака очаквано е Десислав Чуколов, който бе депутат в досегашния парламент от Стара Загора. Документите в в РИК внесе вторият в листата, старозагорския лидер на партията Михаил Михайлов. На трето място в партията на Волен Сидеров е Драгомил Иванов, лидер на Атака в Казанлък.

Старозагорската листа на партия „Нова България“ пък има най-младия водач - 23-годишният Антон Николов. Листата на партията, сформирана наскоро от участниците в протестите срещу монополите, съдържа 11 имена.

В 17.00 часа изтича и крайният срок за регистрация на листите за кандидати за народни представители. В 17,15 председателят на РИК Стара Загора Таньо Брайков ще даде пресконференция.