Цветомир Паунов: Избирателите са готови да дадат голям кредит на доверие на ГЕРБ

По думите му партията няма да заложи на скъпа кампания, а на срещи с хората

Българските граждани са готови да дадат голям кредит на доверие на ГЕРБ, защото тя е единствената възможност страната да бъде изкарана от блатото, в което е била поставена от предишната тройна коалиция. Това заяви в интервю на Клара Маринова за „Радио К2” Цветомир Паунов, областен координатор за София и административен секретар на ГЕРБ.

„Българите си дават сметка, че възможността ГЕРБ да продължи успешното управление е била пропусната заради голямата манипулация в деня за размисъл преди предишните избори” допълни Паунов. По думите му, избирателите вече са станали прагматични и затова не могат да бъдат лъгани лесно.

По повод предстоящите избори на 5-ти октомври, административният секретар на ГЕРБ заяви, че партията е регистрирала пълни листи във всичките многомандатни избирателни райони. Той подчерта, че кандидатите на партията имат многостранен професионален профил, както и доказан опит и в миналото, и в по–миналото Народно събрание. Има също така равнопоставеност между мъжете и жените, допълни Паунов.

Той подчерта още, че структурите на ГЕРБ разполагат с много добра организационна подготовка, като целта е ГЕРБ да постигне убедителна победа на 5–ти октомври, което да доведе до сформирането на правителство с министър–председател Бойко Борисов.

На въпрос, дали кампанията би могла да повлияе на изборните резултати, Цветомир Паунов заяви, че се надява опонентите на ГЕРБ да не повтарят порочните практики от предишните няколко години, когато са водили изключително популистка, компроматна кампания. Той продължи, че най–важното по време на кампанията е всички партии да представят своите програми и визия, да отчетат постигнатото и грешките и да дадат възможност на максимален брой избиратели да направят демократично своя избор без натиск и купуване на гласове.

По отношение на ГЕРБ, Цветомир Паунов подчерта, че партията няма да заложи на скъпа кампания с множество билбордове и концерти, а ще се набляга на срещи с хората из цялата страна. Административният секретар на ГЕРБ съобщи още, че партията е представила нов вид агитационни материали, като посланията ще стигат до гражданите през мобилните телефони и фейсбук. По думите му, партията ще заложи на модерна интернет кампания, защото политическите партии трябва да бъдат в крак с времето.

Междувременно, областния координатор на ГЕРБ за София обяви, че утре предстои официалното представяне на програмата на партията, заедно с основните приоритети по сектори, като подчерта, че ГЕРБ е първата политическа сила, която ще направи такова представяне.

На въпроса, дали е възможен реваншизъм от страна на ГЕРБ, ако дойдат на власт, Цветомир Паунов отговори отрицателно. „Моделът на политически назначения в държавната администрация се е прилагал много ефективно още от началото на демократичните промени. Това е създало една силна зависимост от това на коя партия е член или симпатизант дадения служител. Този модел се наблюдава най – вече в смесените райони. Това създава определен стрес сред хората, които работят в държавната администрация”, посочи Паунов.

За разлика от останалите политически сили обаче, ГЕРБ са подхождали много справедливо по време на своето управление, категоричен е областният координатор на ГЕРБ за столицата. „Те са взимали под внимание само професионалните качества на служителите в държавната администрация. Дори е имало обвинения към ГЕРБ, че не са уволнявали хора, които са с други политически пристрастия, но за ГЕРБ подобен реваншизъм не е практика”, категоричен е Цветомир Паунов.