Ангел Джамбазки пред областния управител на Пловдив: Ще наблюдаваме етническите махали – купуване на гласове не трябва да има

Проблемът с купуването на гласове и какви мерки се предприемат това да бъде ограничено на предстоящите парламентарни избори обсъди на среща с областния управител Розалин Петков евродепутатът Ангел Джамбазки.

Джамбазки, който е и заместник-председател на ПП ВМРО-Българското национално движение, се включи в откриването на предизборната кампания на коалицията Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО на площада пред паметника на Съединението днес. Водачът на листата на патриотите в града под тепетата Славчо Атанасов, заедно с Васко Вътев, Слави Георгиев, Костадин Гаров, Александър Сиди и останалите кандидати на коалицията започнаха кампанията си като раздадоха на пловдивчани национален трибагреник.

Заедно с Ангел Джамбазки в разговора с областния управител участваха кандидатите на Патриотичния фронт от града и областта – Стефан Послийски, Васко Вътев и Александър Сиди. Евродепутатът подчерта, че предприемането на мерки за пресичане на възможността в „Столипиново“ и другите две етнически махали на Пловдив да се купуват гласове, е изключително важно с оглед на досегашните скандални случаи и множество подавани сигнали по време на избори. Евродепутатът добави, че по време на вота няколко неправителствениорганизации ще наблюдават изрично за това.

Областният управител Розалин Петков заяви от своя страна, че вече е провел срещи с началника на полицията в града комисар Узунов и е получил уверения, че няма да бъде допуснато да се купуват гласове. Предстоят срещи с районния, окръжния и апелативен прокурор на Пловдив.

Ангел Джамбазки пожела успешна работа на областния управител, но не пропусна да добави с усмивка „Ще ви тормозим, г-н областен управител, ако се стигне до нередности и сигнали за нарушения, и купуване на гласове“.