Рекордни количества дъжд са се изсипали над Казанлъшко-видео и снимки

В с. Дунавци има наводнени имоти и постройки, в Турия нивото на реката се е повишило значително

Според турийци няма опасност от ново преливане. Местните казват, че тази сутрин реката е била много бурна, но сега те са по-спокойни, защото равнището на водата е започнало да спада, съобщава pavelbanya.eu Вижте видеоклипът:

Дъждът в селото е спрял, а облачността се разкъсва и намалява до слънчево време.
Няколко имота и постройки в село Дунавци са били наводнени тази сутрин. Собствениците на имотите са направили вада, с която са напоявали дворовете си, но тази сутрин придошлата вода в реката е заляла тяхната собственост. На мястото веднага е пристигнала техника от Община Казанлък, както и екип на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. Имотите вече са отводнени, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.
В селото и в момента е техника на Общината, която е готова да реагира при ново покачване нивото на реката. На място е бил и кмета на община Казанлък Галина Стоянова. След проливните дъждове в община Казанлък няма опасност от преливане на язовири и реки, допълниха от пресцентъра. Нивото на язовирите се следи денонощно.
През последната нощ в Казанлък количеството на дъждовете е 62 литра на квадратен метър. За последните три дни в казанлъшко са паднали 130 л./кв.м. валежи. Това е повече от нормите за два месеца, съобщиха от Метеорологичната станция на НИМХ в града на розите.