Майката на Паоло: Безразлично ми е наказанието на убиеца на сина ми

Почернената жена се надява хората зад волана да бъдат по-внимателни

Искам личната ми трагедия да остане извън медиите, но се надявам общественият отзвук от делото да е по-голям от нашата трагедия и да накара хората да бъдат по-внимателни зад волана. Това сподяле Красимира Иванова - майката на убитият преди 3 месеца от джип на пешеходна зона в Стара Загора 4-годишен Паоло.
Почернената жена споделя, че е чувала, че виновникът - Георги Сапунджиев е изразявал съжаление, но той не се е опитвал да се свърже с роднините и близките на прегазеното детенце. "Чувала съм, че е казвал, че съжалява. Аз лично такова нещо не съм го чула. Това съжалявам не е стигнало до нас. Човешкото в човека трябва да пробие в един такъв момент", казва Красимира.
„Каквото и наказание да получи виновникът, детето ми няма да се върне, няма да го има. Искаме обаче делото, което се води, да бъде повод хората да се замислят като карат. Ако поне един човек някак си се промени като чете за Паоло и кара по-внимателно, значи има смисъл”, добавя Красимира.
Тя разказва, че живее на 100 метра от мястото, но не повече от три пъти е минавал от там. "Безразлично ми е какво наказание ще получи Георги Сапунджиев", допълва останалата без детето си жена.
Трагедията се случи на 2 юни. Тогава малко след 19 часа 45-годишният Георги Сапунджиев навлезе с джипа си в забранена за кола зона на ул. “Цар Симеон Велики” в Стара Загора и уби на място Паоло.
Сестричката му близначка Анжела и съседско дете, с което били излезли на разходка, се разминаха като по чудо.
Разследването на катастрофата ще завърши до 15-20 дни, след което делото ще бъде предадено на наблюдаващия прокурор Румен Арабаджиков, припомня „24 часа”. Ако той няма забележки, ще напише обвинителен акт и ще го внесе в съда. Веднъж 2-месечният срок за разследване бе удължен с още 2 месеца, за да бъдат направени допълнителни експертизи, поискани от адвокатите на семейството на детето.