Атанасова: В програмата на ГЕРБ има специален акцент за инвестициите в Северозападна България

Ще се инвестира в инфраструктура

В програмата на ГЕРБ има специален акцент за инвестициите в Северозападна България. Там наистина и в икономическо отношение, и като демографска картина нещата са много сериозни и като че ли никой не е обърнал сериозно внимание върху тези региони. Това заяви водачът на предизборните листи на ПП ГЕРБ в Монтана Десислава Атанасова за агенция Фокус.

„Така ще се преодолеят междурегионалните различия, защото е недопустимо да има такава огромна разлика. Основното е, че ще се инвестира в инфраструктура, а ние имаме записано в програмата и мярка както за транспортна инфраструктура – говоря за пътя София – Видин, така и за железопътната инфраструктура – Видин-Медковец.

Ще обърнем и внимание на много инвестиции в социална, здравна сфера, както и възможности за привличане на европейски средства и по ОП „Конкурентоспособност”, и по „Регионална политика”, и по „Развитие на селските райони”, както разбира се и „Енергийна ефективност”, каза още водачът на листите от ГЕРБ за Монтана.

По думите на Атанасова, в програмата на партията са заложени 2 млрд. лева, с които да бъдат финансирани всички панелни кооперации. Десислава Атанасова добави, че откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Монтана ще бъде на 9 септември с водосвет в Лопушанския манастир.