Здравко Димитров: Помагаме с всички сили, на място ситуацията е критична (СНИМКИ)

Животът

09-09-2014, 14:32

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатите за депутати от Пловдив област почистват наводнените къщи в село Странско

Кандидатите за депутати от 17 МИР Пловдив област, начело с водача на листата Методи Андреев и областният координатор Здравко Димитров, се включиха в акцията по почистване на наводнените къщи в димитровградското село Странско. След решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ всички 470 кандидати от листите на партията спряха с предизборната кампанията и се разпределиха да помагат в наводнените райони.
Винаги сме се отзовавали при нужда и сега идваме на място, за да подкрепим наводнените семейства. Не си правим евтин пиар, просто реагираме според ситуацията. Структурите на ГЕРБ Пловдив област бяха мобилизирани и при наводнението в Мизия, където изпратихме над 350 кашон с помощи, заяви преди началото на акцията Димитров.
Още в ранни зори в работно облекло и гумени ботуши, въоръжени с кофи и лопати, под ръководството на кмета на селото кандидатите за депутати се разпределиха да помагат по пострадалите къщи.
30 домакинства в селото бяха потопени под вода от пет метрова вълна заради скъсани стени на два язовира в старозагорските села Борово и Козаревец, посочва кметът на Димитровград.
Пострадалите семейства са настанени по роднини и в детската градина. Залетите вече къщи са отводнени и кандидатите за депутати започнаха да изнасят покъщнина и да чистят калта заедно със собствениците на домовете. След направената организация те закупиха на място и дезинфекционни и почистващи материали. При първоначалния оглед се оказва, че в почти всички домакинства и ниви в селото земеделската продукция е унищожена напълно и е негодна за употреба, има и много издавени животни.