Акад. Георги Марков представи книгата си „Друга история на най-голямата война“

София Лайф

10-09-2014, 05:00

Снимка:

bas.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Авторът направи обширно представяне с интересни акценти от своето изследване

Премиера на научното изследване на акад. Георги Марков „Друга история на най-голямата война“ се състоя във вторник в Българската академия на науките. Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова бяха домакини на събитието.

Акад. Стефан Воденичаров отбеляза, че „новата книга на акад. Георги Марков е успешен опит да представи войната от друга гледна точка, пренебрегвана дълги години“. В „Друга история на най-голямата война" е постигнато равновесие на оценки, изводи и обобщения, които са обосновани с необорими, но не представяни досега като „неудобни доказателства", посочи акад. Воденичаров. Академик Марков се ръководи от схващането, че е по-добре да се прочете цялата страница, отколкото подбрани откъси със съмнението, че Истината преднамерено е разкрита „наполовина", каза Председателят на БАН.

Пред представители на ръководството на Академията, на академичната общност и общественици, авторът на книгата акад. Георги Марков направи обширно представяне с интересни акценти от своето изследване.