Цветан Цветанов се срещна с председателя на управляващата група на ХСС/ХДС в Бундестага Фолкер Каудер

Двамата обсъдиха ситуацията в България през последната година и половина

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в Берлин с председателя на управляващата парламентарна група на ХДС/ХСС Фолкер Каудер. Двамата обсъдиха състоянието на България през последната година и половина.

„След Украйна, България днес представлява сериозен интерес за Бундестага, поради нестабилната политическа ситуация през последната година и половина“, подчерта Каудер. По време на разговора той сподели, че с голяма тревожност е слушал докладите при изслушването в Бундестага по темите, свързани с България.

„Нестабилната политическа ситуация в страната през последните 18 месеца стана причина Бундестагът да вземе решение да изпрати парламентарна делегация в България на 30-31 юли тази година. Посещението на депутатите от фракцията на ХДС/ХСС в Германския Бундестаг д-р Ханс-Петер Фридрих, бивш федерален министър на вътрешните работи на Германия в периода 2011-2013 г., д-р Ханс Петер Ул и д-р Бернд Фабрициус, докладчик за България в Бундестага, показа ясния ни ангажимент към страната Ви“, посочи още Каудер.

Председателят на управляващата фракция в Бундестага изрази надежда, че сложната нестабилна политическа ситуация ще се промени към стабилност за България и региона след предсрочните парламентарни избори през октомври тази година.

Цветан Цветанов и Фолкер Каудер изразиха готовност след провеждането на изборите и конституирането на новото Народно събрание на България да бъде засилено парламентарното сътрудничество между Бундестага и българския парламент, за да може да бъде очертана ясна европейска перспектива пред България.