Цветан Цветанов се срещна с координатора на Комисията по отбрана в ЕП Михаел Галер

Двамата обсъдиха политическата ситуация в България и управленската програма на ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се срещна в Брюксел с координатора на Комисията по отбрана и сигурност в Европейския парламент Михаел Галер. Срещата се проведе преди началото на политическата асамблея на Европейската Народна партия, както и непосредствено преди заминаването на Галер за украинската столица Киев с делегация на Европейския парламент, водена от председателя Мартин Шулц, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Основен акцент от разговора между ЦветанЕов и Галер беше ситуацията в Украйна и пътищата за мирно решение на кризата. Като активен участник в усилията за изход от ситуацията Михаел Галер подчерта необходимостта Европейският съюз и международната общност да намерят мирен път за утвърждаване на стабилност в Източна Европа. Двамата се обединиха около мнението, че България трябва да се върне на пътя на стабилността, която страната ни демонстрираше до преди година и половина, за да бъде активен участник и в стабилизирането на региона.

Цветан Цветанов запозна Галер с политическата ситуация в България от последните няколко месеца, както и с основните акценти от управленската програма на ГЕРБ. Координаторът на Комисията по отбрана и сигурност в Европейския парламент прояви подчертано внимание към законодателните промени, които ГЕРБ подготвя за следващото Народно събрание. Михаел Галер бе категоричен, че за България е важно след предсрочните парламентарни избори на 5 октомври да се сформира стабилно управление, което да гарантира европейските перспективите пред страната ни. В края на срещата Галер пожела успех на изборите на заместник-председателя на ГЕРБ.