Цветан Цветанов проведе разговори с председателя на бюджетната комисия в ЕП Ингеборг Гресле

Германският евродепутат приветства избора на Кристалина Георгиева за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов проведе работна среща в Брюксел с председателя на бюджетната комисия в Европейския парламент Ингеборг Гресле, преди началото на политическата асамблея на Европейската Народна партия в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов запозна в детайли Гресле с актуалната политическа ситуация в България и хода на предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Германският евродепутат приветства преди всичко избора на Кристалина Георгиева за еврокомисар по бюджета и човешките ресурси.

По думите на Гресле това е голямо признание за България и възможност за подобряване на имиджа на страната ни. Според председателя на бюджетната комисия в ЕП, е много важно на предстоящите избори ГЕРБ да постигне внушителна победа, за да има възможността да състави силно дясно-центристко правителство и да управлява самостоятелно, без да й се поставят условия.

„От голямо значение е ГЕРБ да остане последователна, както по време на предишното й управление, в борбата с организираната престъпност и задкулисието“, подчерта Ингеборг Гресле. Тя бе категорична, че Германия ще продължи да подкрепя както досега България в нейното европейско развитие.