Цветан Цветанов запозна Герд Мюлер с акцентите от управленската програма на ГЕРБ

България повече от всякога се нуждае от стабилност

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов запозна министъра на икономическото сътрудничество и развитие на Федерална република Германия Герд Мюлер с акцентите от управленската програма на ПП ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на работната среща, която се проведе в германския Бундестаг, двамата обсъдиха икономическото и политическото състояние, в което се намира страната ни през последната година и половина. Герд Мюлер подчерта, че наблюдава с интерес ситуацията в България. „За голямо съжаление през последната година и половина Румъния очерта видим напредък. През същия период България, която до преди това беше давана за пример като една от трите най-стабилни във финансово отношение държави в Европейския съюз, заедно с Германия, днес отбелязва сериозно отстъпление от поддържаните при управлението на Бойко Борисов финансови параметри“, посочи Мюлер. Той подчерта, че Федерална република Германия следи с голяма тревожност ситуацията в България.
Цветан Цветанов и Герд Мюлер се обединиха около мнението, че България повече от всякога се нуждае от стабилност и изразиха надежда, че след предсрочните парламентарни избори през октомври, сътрудничеството между Германия и България ще бъде много по-интензивно. „Можете да разчитате на мен за провеждането на бъдещо посещение в България, при което да дискутираме оптимизирането на икономическото сътрудничество между нашите две държави. Това може да засили инвестиционния интерес на германските фирми към Вашата икономика“, заяви министърът на икономическото сътрудничество и развитие на Германия. Двамата с Цветанов обсъдиха и ситуацията около „Южен поток“, подчертавайки необходимостта проектът да бъде реализиран в съответствие с европейското енергийно законодателство. В края на разговора Мюлер пожела на Цветан Цветанов успех на предсрочните избори на 5 октомври.