Бойко Борисов и президентът на КТ „Подкрепа“ обсъдиха финансовото състояние на държавата

Двамата коментираха и ситуацията в банковия сектор

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев обсъдиха финансовото състояние на държавата и предстоящите предсрочни избори. Срещата бе по инициатива на синдиката и се състоя в Централата на ГЕРБ. Д-р Тренчев сподели притесненията си относно разпада в енергетиката и тежкото състояние, в което е изпаднал секторът. Председателят на ГЕРБ обясни, че един от акцентите в управленската програма на партията е създаване на мащабна програма за енергийна ефективност на жилищните сгради. „В нея ще бъдат финансирани за първите 2 години многофамилните жилищни сгради със 100 % безвъзмездна помощ. Резултатите ще бъдат видими за хората – разходите за отопление ще намалеят с между 30 и 50 % и ще бъдат разкрити десетки хиляди работни места“, посочи Борисов. Той бе категоричен, че политиката, субсидираща цената на тока, с цел социална политика, е изключително грешна.

Председателят на ГЕРБ и президентът на КТ „Подкрепа“ смятат, че трябва да бъдат предприети незабавни мерки за съживяване на икономиката и възстановяване на спрените еврофондове, защото финансовото състояние на държавата е тежко. Двамата обсъдиха и ситуацията в банковия сектор, а именно проблемът с Корпоративна търговска банка. Според Борисов, квесторите назначени от БНБ трябва незабавно да излязат с доклад за състоянието на КТБ.

Относно инициативата на ГЕРБ да изпрати всички кандидати за народни представители на партията да помогнат на бедстващите хора, пострадали от наводненията, Борисов коментира: „Нека опонентите ни да говорят, че сме популисти, но ако бяха обули и те ботушите и отишли при бедстващите хора, щяха да се запознаят с тяхната болка. Тогава нямаше да говорят, че ГЕРБ са популисти“. Д-р Константин Тренчев заяви, че ГЕРБ води разумна и не основаваща се на популизъм кампания.