Над 100 участници ще покажат своите автомобилни бижута на традиционния Ретро парад в Созопол

Колекционерът Тодор Дилянов ще представи единствения ръчно изработен Мерцедес”ХОТ РЕД” модел 1932 г

На 14 септември, неделя от 10.00 часа на пристанището най-добрите модели на членове на ретро клубове от цялата страна ще домонстрират качествата им. Уникати ще видим от клубовете в Стара Загора, Хасково, София,Ямбол,Бургас и др. Мотоциклетите ще бъдат представени от експонати от Сливен и Тънково.
Ценителите ще останат изненадани от някои представители на ретро автомобилите у нас. Колекционерът от Бургас Тодор Дилянов ще представи единствения на Балканите  ръчно изработен Мерцедес”ХОТ РЕД” модел 1932 година.
Местните колекционери, които се увеличават с всяко издание на Ретро парада ще бъдат достойно представени от уникално по рода си BMW ,90-та година,къса серия и с космическите за модела си 300 км./ч.Автомобилът от Черноморец се представя в категорията „ятг о таймер”, но ценителите ще видят повече от него на представянето в неделя.
Срещата на най- добрите ретро образци ще завърши с парад по улиците на Созопол,където своите качества ще демонстрират доста соц коли, много френски модели, както и специалното участие на клуб „Ягуар”.
Награждаването на победителите ще бъде от 14.30 часа. Купите и наградите ще бъдат връчени от кмета Панайот Рейзи , под чийто патронаж събитието се провежда вече за 9-ти път.
В неделния ден ще станат ясни и победителите в Републиканското първенство по подводен риболов,които мерят сили в Созополския залив три дни. Награждаването ще бъде от 17.30 ч.
За повече информация : Петър Христов 0884  311  571