Ръчно изработен "Мерцедес" от 1932 година показват в Созопол

Бургас Лайф

13-09-2014, 09:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

42 ретро автомобила представиха в Каварна (снимки)

Уникални коли ще дефилират в стария град

Над 100 участници ще покажат своите автомобилни бижута на традиционния Ретро парад в Созопол тази неделя.

От 10.00 часа на пристанището най-добрите модели на членове на ретро клубове от цялата страна ще домонстрират качествата им. Уникати ще видим от клубовете в Стара Загора, Хасково, София,Ямбол,Бургас и др. Мотоциклетите ще бъдат представени от експонати от Сливен и Тънково.

Ценителите ще останат изненадани от някои представители на ретро автомобилите у нас. Колекционерът от Бургас Тодор Дилянов ще представи единствения на Балканите  ръчно изработен Мерцедес ”ХОТ РЕД” модел 1932 година.

Местните колекционери, които се увеличават с всяко издание на Ретро парада ще бъдат достойно представени от уникално по рода си BMW, 90-та година, къса серия, с космическите за модела си 300 км./ч.Автомобилът от Черноморец се представя в категорията „ятг о таймер”, но ценителите ще видят повече от него на представянето в неделя.

Срещата на най-добрите ретро образци ще завърши с парад по улиците на Созопол, където своите качества ще демонстрират доста соц коли, много френски модели, както и специалното участие на клуб „Ягуар”.

Награждаването на победителите ще бъде от 14.30 часа. Купите и наградите ще бъдат връчени от кмета Панайот Рейзи, под чийто патронаж събитието се провежда вече за 9-ти път.