"Розова долина" с домакинска победа в груб мач срещу "Загорец" /Нова Загора/

Футболисти на гостуващия отбор си позволиха да удрят съдии

В тежък мач изпълнен с много напрежение "Розова долина" успя да победи с 2:1 "Загорец" /Нова Загора/ в Казанлък.

В началото домакините имаха инициативата и направиха три бързи атаки по фланговете, но не успяха да стигнат до гол. В 18-та минута при една контраатака гостите изненадващо откриха резултата.

В самия край на полувремето Иван Чергев с красиво изпълнение на странична ножица изравни резултата и намали напрежението в тима на Розова долина, но опъна освен мрежата и нервите на гостите. Веднага след гола на тревата се оказа Григор Георгиев, като остана съмнение, че вратарят на гостите го е съборил, но съдията даде жълт картон на стража на Загорец. Така с един нервен край и равен резултат 1:1 завърши първата част.

През второто полувреме в редиците на домакините бе направена смяна, като в 51-та минута на терена се появи Станислав Биртанов, който замени Иван Николов. Две минути по-късно именно Биртанов отбеляза ново попадение за розите и резултата стана 2:1. След гола домакините заиграха по-освободено и създадоха няколко добри положения. В 71 –та минута Кристиян Петров бе изведен очи в очи с вратаря, но би високо над напречната греда. 10 минути по-късно силен удар на Александър Георгиев нацели страничната греда. Гостите също улучиха гредата в 86-та минута.

В последните минути от редовното време Стоичков се откъсна от защитата и бе фаулиран от вратаря на гостите на границите на наказателното поле. Закономерно съдията показа червен картон на стража на "Загорец", след което последваха изпълнения присъщи за свободни боеве. Играчите на Загорец налетяха на съдията и започна гонитба по терена. Гонитбата и удрянето продължи няколко минути, като след него бе изгонен още един футболист от Загорец. След това мачът просто се доигра.

Играчите на "Загорец" през цялата среща провокираха с държанието си съдии и публика. В редиците им бяха футболисти играли в големите български отбори, като Коста Янев играл в ЦСКА и Миндев играл дълго в елита с екипа на "Сливен".
Радостното е, че публиката не отвърна на провокациите и не нахлу на терена.