Кметът Живко Тодоров откри учебната година в своето училище СОУ „В.Левски“

Първият учебен звънец прозвуча във всички училища в общината

За мен е чест да открия учебната година в училището, в което съм израснал. То има някаква специална магия, защото в него хората не остаряват. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, изброявайки имена на свои бивши учители, по време на откриването на учебната година в СОУ „В.Левски“, и сподели чувството си, че всеки момент ще го изпитат.
Той увери подрастващите, че училището е най-хубавият момент в живота, защото дава контакти, приятелства и много знания. Тодоров им пожела да бъдат живи и здрави и пълноценни в учението.
След приветствието на директора Лина Борисова 22 гълъба полетяха в синьото небе като символ на полета на свободата на мисълта.
Групи за фолклор, народно пеене и хип-хоп танци от извънкласните форми на обучение поздравиха с изпълненията си своите съученици и преподаватели за първия учебен ден. Най-развълнувани в началото на новата учебна година бяха естествено първолаците, които прекрачиха за първи път прага на училището.
В него се обучават 903-ма ученици от 1-ви до 12-ти клас. На откриването присъства и маркетинговият директор на футболния „Берое“ Ваня Джаферович.

Новата учебна 2014-2015 година започна нормално във всички училища на територията на община Стара Загора за над 14 000 ученици, от които около 1500 първокласници. Всяко първолаче получи детска книжка с послание за успешен старт в света на знанието от кмета Живко Тодоров. От футболен клуб „Берое” също подариха на децата тетрадка-справочник с пожелание за успех в училище.
Община Стара Загора осигури средства за безплатни закуски за децата от І до ІV и подготвителен клас, както и безплатен превоз за пътуващите 445 ученици до 16-годишна възраст. Децата от І до VІІ кл. получиха в първия учебен ден безплатни учебници и учебни помагала.
Със средства от Националния доверителен екофонд ще бъдат ремонтирани Основно училище "Георги Райчев", 13-то ОУ "Св. Паисий Хилендарски" и 4-та Детска градина, съобщи пред журналисти кметът Живко Тодоров, като уточни, че акцентът ще бъде поставен на санирането и класните стаи.