Чудо на Кръстова гора! 4-годишно проговори за пръв път

Всяка година святото място става свидетел на много чудеса

Макар и малко, истински вярващи съществуват и винаги ще ги има, напук на скептиците и атеистите. Пример за всеотдайни богомолци са хората, които ходят на Кръстова гора. Въпреки че никой не знае колко точно е броят на поелите целебния поход на святия празник Кръстовден, предположенията са, че от там минават между 15 000 и 20 000 души, съобщава в. "Стандарт".

Манастирът "Света Троица" е единственото място в България, където всеки петък се отслужва литургия през нощта. Вярва се, че небето се отваря и Господ излива своята благодат.

"Тук е истината!", свидетелства Катя от Перник, взела отпуск, за да отиде. "Аз съм Му благодарна, че е чул молитвите ми. Големият ми син е женен от 6 г., но нямаше дете. Сега снаха ми е бременна. Дошла съм да Му благодаря", споделя жената.

"Свидетели сме на много чудеса. Хората се връщат за благодарствени молитви, записват благодарствени служби за това, че Бог е послушал техните молби, изпълнил техните желания и духовни просби", допълва отец Серафим.

"Миналата година дете проговори", разказва разпалено и леля Любка, която продава свещи в старата църква. 4-годишният Виктор не можел да каже и дума. Баба му го довела да спи на Кръстова гора, а на третата сутрин го завела на кръста да се помоли. Хванало се момчето за кръста и казало: "О, Боже, Боже!".

"И днес четохме благодарствена молитва на друго детенце, избавило се от левкемия", казва още отец Серафим.