Отложиха делото срещу Илко Радев, който закла съквартиранта си в Студентски град

Крими

16-09-2014, 13:22

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младеж се самоуби в Студентски град

Илко Радев твърди, че е действал при самоотбрана

Софийски градски съд отложи делото срещу Илко Радев за 15 ноември 2014г., предаде агенция „Фокус”.  Илко Радев е обвинен за убийството на Марио Данев, което се случи на 29 февруари 2012 година в блок 23А в кв. „Студентски град”.

Радев е обвинен за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от институцията. СГС разпита вещото лице Гергана Стефанова, която потвърди, че единствено по-веществено доказателство, или познато като номер 3, е  откритата човешка кръв.

Съдът постанови МВР да направи експертиза на записите от охранителните камери на студентското общежитие. Експертизата трябва да докаже автентичността на записите, както и да опише в точна последователност действията на заснетите лица. МВР ще  трябва да докаже, че записите не са манипулирани по никакъв начин.

Припомняме, че при пиянски скандал 19-годишното момче от Перник бе намушкано смъртоносно с нож. В скандала бяха замесени още неговият близнак Мартин и общият им съквартирант Илко Радев от Добрич. В стаята бил и приятелят на перничаните Владимир Борисов. Семейството на загиналия е категорично, че именно Илко е убиецът, защото месеци наред е бил в конфликт с двамата братя и постоянно са се карали за битовизми - разпределение на леглата, готвенето в стаята и други.