За утре е насрочено заседание на Обществения съвет към МРР

На него ще се обсъди развитието на пътната инфраструктура в периода 2014-2020 г.

Вицепремиерът по икономическа политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева  свиква заседание на Обществения съвет към Министерството на регионалното развитие (МРР). Срещата ще се състои утре, от 14 часа, в сградата на МРР.

В рамките на заседанието членовете на съвета ще бъдат информирани за основните насоки в развитието на пътната инфраструктура в България през новия програмен период 2014-2020 г., както и за обвързаността на проектите с източниците на финансиране – Оперативните програми „Транспорт“ и „Региони в растеж“, държавния бюджет и заемни средства.

На заседанието ще бъде направен и преглед на нормативната база в пътния сектор. Общественият съвет ще прецени необходимостта от цялостна промяна или частично изменение на наредбите за пътно проектиране  и планиране на комуникационно –транспортните схеми.

Общественият съвет е консултативен орган към министъра на регионалното развитие, чрез който гражданските организации участват при формирането на позиции и становища за провеждане на държавната политика в областта на регионалното развитие, в полза на българските граждани и в изпълнение на принципите за прозрачност и публичност.