Вуцов: Срещу Марек ще ни е далеч по-трудно, отколкото срещу Локо (Пд)

Не съм доволен от един футболист, но ще запазя името му за себе си, заяви треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев Вили Вуцов даде днес традиционната си пресконференция, на която разкри очакванията си от предстоящото гостуване на Марек.

Ето какво каза специалистът пред медиите:

Ще опитам да направя някаква ротация в състава за трите мача, които ни предстоят в сгъстен цикъл. Но повече от 2-3 промени няма да се правят. Много малко ще са хората, които ще изиграят трите мача по 90 минути.

Времето не беше благоприятно за нас заради наводнените терени, но пък като цяло подготовката бе на ниво. Пропуснахме едно занимание във вторник. В учебната игра срещу Верея видях един доста по-агресивен отбор в защита, което ме радва.

Не сме излезли от форма. Надявам се в Дупница да докажем, че нашият отбор израства.

Не съм доволен само от един футболист, но ще запазя името му за себе си. Ние си коментираме нещата вътре в съблекалнята. Милен Гамаков има леки проблеми, заради които може да пропусне следващите два мача. Състоянието му не е критично, но е такова, че по-добре е да го запазим.

Другият човек, който имаше проблеми през седмицата – Момчил Цветанов. Имаше вирусно заболяване с висока температура. Сигурно ще попадне в групата за мача, но дали ще играе, ще решаваме на място.

Забравих да спомена и Росен Колев. И той още не е готов, тъй като има проблем с коляното. Не трябва да го форсираме и да рискуваме здравето му. Светльо Гърков ще се опита да го върне във форма бавно и постепенно, но чак след следващата пауза в първенството, някъде към 20 октомври.

Отиваме в Дупница с желание да победим. Марек е добър отбор, но мачовете им на чужд терен въобще не ги гледам. Убеден съм, че в домакинските мачове отборът се преобразява. Не са за подценяване. Имат високи, по-здрави и енергични момчета. Евентуална победа над нас ще ги изкара от деликатната ситуация, в която са сега. Просто съм убеден, че мачът ни може да е по-труден от следващото ни домакинство срещу Локо (Пд).

Който в отбора мисли от сега за дербито, ще направи страхотна грешка. Ако се случи такова нещо, критиките трябва да са изцяло към мен. Дербито си е дерби, ние трябва да победим и в Дупница, и в дербито.