Общинските велосипеди в Бургас, ще се отдават под наем и през зимата

Животът

20-09-2014, 10:54

Снимка:

econ.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Общинските велосипеди, които се отдават под наем на бургазлии и гостите на на града, тази зима ще останат по стоянките. Те ще бъдат прибирани само при лоши метеорологични условия. Заради интереса към този вид транспорт, идеята е колелетата да бъдат оставени целогодишно за ползване от гражданите.
Над хиляда са закупените карти през летния сезон от желаещи да се придвижват на две гуми из Бургас, които са ползвали услугата, написа topnovini.bg. Сред тях е имало доста чужденци, но и българи от цялата страна. Значителна част са ползвали по такъв начин велосипеди и в други държави, свикнали са на този начин на придвижване в градски условия и са настроени положително към него. Досега не е имало нито един случай на откраднат велосипед. Само едно колело е било изоставено до лугата на солниците, но е открито и прибрано от общинските служители.
Веломаркировката на крайбрежната алея, която е изтрита от поройните дъждове, може би няма да бъде възстановена на същото място, където е в момента. Причината е, че се обсъжда вариант тя да бъде преместена на по-удобно място, където колоездачи и пешеходци няма да си пречат взаимно.
Рунчев разкри, че за следващата година се работи за една по-различна визия на велоуслугата, която ще я направи още по-удобна и привлекателна за ползване. Моделът на велосипедите ще бъде сменен, както и формата на стоянките. Предстои концепцията да бъда представена за одобрение в Община Бургас.