Бойко Борисов: Трябва стабилно правителство, за да излезе държавата от кризата

Нова Загора се развива и се отварят нови работни места, изтъкна Борисов

Трябва да се създаде стабилно правителство, за да излезе държавата от тази тежка криза, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора днес.

„На реформаторите казах, че с тези техни безумни искания и политиката, която водят е ясно, че те работят за саботирането на стабилно управление, вместо да работим всички заедно. Да се договорят включително смяна на директора на БНБ, реформи, за които е необходимо спешно да се работи, да не се губи време. Те всеки ден се занимават с нас”. Не съм чул те да говорят нито срещу БСП, ДПС или ББЦ, каза Борисов.

Според него, от ГЕРБ многократно са заявявали, че не са правили коалиция с ДПС, а реформаторите продължават да говорят едно и също.

Радвам се, че град Нова Загора се развива и се отварят нови работни места. Девизът на ГЕРБ е работа, работа. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на откриването на инсталация за био-газ във фирма „Градус 2“, град Нова Загора. Борисов сподели, че целта на политиката на ГЕРБ е да създава условия на бизнеса да работи. „Радвам се, че се отварят работни места, защото ако ние не работим и хората не работят нищо добро не ни очаква“, допълни още председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов поздрави ръководството на производственото предприятие за инвестицията.

Към този момент нищо не се прави срещу купуването на гласове, заяви в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора. „Това е и упрек към служебното правителство. При срещите ни с хората, казват че се купуват гласове. Многократно сме казвали, че след като няма никакви санкции срещу купуването на гласове по време на Евроизборите, а по медиите пряко бяха изобличени политически партии, които купуват гласове, по тези дела няма никакво движение и гласове отново се купуват”, заяви Борисов.

Според него, има няколко парти, които са силно заподозрени, но нищо не се случва. „Не случайно ГЕРБ побеждава в големите градове, където купуването на гласове е минимално и не влияе на резултатите от изборите. Купуват се гласове предимно в ромските махали и малките населени места, където БСП и ДПС са абсолютни първенци, а след Евроизборите и ББЦ”, коментира Борисов. Той заяви, че ГЕРБ апелира за масово гласуване независимо за кого.

Трябва да бъдем искрени към българските граждани, защото изкуственото задържане на цената на тока доведе до около 3 милиарда задължения на НЕК, което означава, че Националната електрическа компания е във фалит. Това заяви пред журналисти в Нова Загора заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му трябва да бъде създаден свободен пазар за електроенергията, но трябва държавата да се погрижи за социално слабите български граждани, защото те няма да могат да издържат.

„Точно в тази посока ние сме предвидили съответните енергийни помощи, които ще бъдат осигурени за около 500 000 домакинства. Убеден съм, че с подобен подход ще можем действително да създадем стабилност в българската икономика“, обясни Цветанов.