Три години след бунта в Катуница отново палят свещи за Павел и Ангел

Животът

21-09-2014, 14:34

Снимка:

plovdivnews.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Футболни фенове на противникови отбори и рокери заедно за панихидата

 Фенове на футболните клубове Ботев, Локомотив Пд  и Берое се обединиха отново в Катуница днес по повод три годишнината от смъртта на нелепо загиналите Павел Толев и Ангел Петров, предаде plovdivnews.

В селото се стекоха и рокери от цяла България, които заедно с  феновете и близките на двете момчета почетоха паметта им.
Двама свещеници - отец Павел и отец Иван отслужиха панихида на селския стадион, а после шествието се отправи към гробищния парк. Там бяха поднесени венци и цветя пред надгробните плочи на Ангел и Павел.
По традиция на стадиона в Катуница се проведоха демонстрации на бойни спортове и футболна среща.

Искаме отбелязването на тази дата да се превърне в традиция и да придадем малко по-бодър дух на събитието, въпреки трагедията, коментира чичото на едно от загиналите момчета Веселин Христев. Размириците в Катуница избухнаха на 23 септември 2011 г., непосредствено след като Кирил Рашков отправи заплахи срещу Христев и фамилията му. Местните хора въстанаха и започнаха да рушат имуществото на известния ром. От следващия ден футболни фенове на пловдивските отбори се притекоха на помощ на жителите на Катуница и участваха в палежи на къщите на Рашкови. Тези размирици в пловдивското село доведоха до редица протести в цялата страна.