И децата на Добрич могат да участват в конкурса на форум „Българка”

Литературни творби и рисунки очакват инициаторите от неправителствената организация

15 октомври е крайният срок, в който желаещите да се включат в  Националния конкурс за творческа изява на ученици – 2014  на НГФ ” Българка”  могат да изпратят своите творби на електронна поща   bulgarka@bulgarka.org .

Национален граждански форум "Българка" ежегодно организира детски конкурси на различни теми. През 2014 г. темите са две.  С акцент „Моята история”  са конкурсите за литературна творба /за ученици от І до VІІ клас/ и за  рисунка /за ученици от І до ХІІ клас/. „Първата крачка” е темата на литературния конкурс за есе, очерк, стихотворение, разказ, която провокира учениците от осми до дванадесети клас. Сред целите на форум „Българка” е да стимулира културното израстване на децата и младежите в традициите на здравия български дух. Много от проектите в тази насока са свързани с подпомагането на детското творчество.
Досега са осъществени повече от 20 конкурса  за литературна творба, рисунка, фотография, музика. Хиляди са творбите, с които са се представили деца и младежи от цялата страна.