Българите в САЩ искат от Плевнелиев пряка въздушна линия между двете страни

Сънародниците ни поставиха редица въпроси, свързани със ситуацията в страната

В първия ден от работното си посещение в САЩ държавният глава Росен Плевнелиев разговаря в Ню Йорк с представители на българската общност. Той е там за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН, съобщи Нова телевизия.

По време на срещата сънародниците ни поискаха от Плевнелиев да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и поставиха редица въпроси, свързани със ситуацията в страната, развитието на енергийните проекти, състоянието на банковия сектор и други. Държавният ни глава изрази надежда за бързо сформиране на правителство след произвеждането на предсрочните парламентарни избори, което да започне да реализира очакваните от обществото реформи. "Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, посочи президентът.

Пред сънародниците ни в Ню Йорк той се ангажира да продължи да работи за провеждането на повече национални допитвания по важни за българските граждани теми.