Цветан Цветанов и кметът на Бургас откриха нова детска градина в комплекс "Лазур"

Новините

24-09-2014, 11:26

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

В новата сграда се възпитават 120 деца

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и кметът на Бургас Димитър Николов откриха в града нова детска градина "Вълшебство". Тя се намира в комплекс "Лазур", в бившата сграда на Пето Районно полицейско управление.  На официалната церемония присъстваха водачът на листата на ГЕРБ в областта Ивелина Василева и кандидати за депутати от партията. Цветан Цветанов подари на ръководството на детската градина икона на Богородица с младенеца.
Пред журналисти Цветанов каза, че в платформата на ГЕРБ е заложено стимулиране на тридетния модел, както и възможности за справяне с демографската криза. В програмата ни за управление сме акцентирали върху това да няма ограничения на семействата по отношение на използване на Фонда за ин витро. Защото няма нищо по-хубаво от това да се даде шанс на едно младо семейство с проблем, да има свое дете, допълни Цветанов.
Кметът Димитър Николов сподели по време на откриването, че е получил голяма подкрепа и съдействие от Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи. Тогава градоначалникът е провел срещи с него и му е споделил за сериозния проблем, свързан с тогавашния статут на детското заведение. До 1989 г. то функционира като детска градина, но след демографския сврив в сградата до преди година се помещава Пето РПУ. Бургаските родители са пожелали настойчиво обектът отново да отвори врати за техните деца. По думите на Димитър Николов този ангажимент е бил приет отговорно и сериозно от  Цветан Цветанов, който е съдействал за финансиране и осигуряване на нова сграда за полицейското управление.

Една година след началото на ремонта на бившото Пето РПУ, най-новата и модерна детска градина в морския град вече ще посреща 120 деца. Те ще играят и прекарват деня си в просторни помещения с ново обзавеждане по всички европейски изисквания. С отварянето на заведението ще бъде решен и проблемът с броя места в детските градини в Бургас.