Камбуров: В Коматево секторът за гости е малък, това ме притеснява

Дано всичко с феновете е наред и да стане празник за града, заяви голмайсторът на Локо

Голмайсторът на Локо (Пд) Мартин Камбуров коментира пред БГНЕС предстоящото пловдивско дерби, като не скри опасенията си от стадиона в Коматево, където за първи път ще се проведе двубоя между "канарчетата" и "смърфовете".

- Коментарът ти за мача с Верея?

- Аз не бях на стадиона, тъй като имах проблеми с крака. Поради тази причина не мога да дам мнение за тази среща. Хубаво е, че отборът ни е победил. Това е добре най-вече за самочувствието ни. След лошата серия от загуби, сега имаме нужда от повече победи.

- Казваш, че имаш проблеми с крака. Всичко наред ли е?

- Да, нищо сериозно. Днес имах лека тренировка и до ден-два ще съм готов на 100%.

- Имаш ли предпочитания за следващ съперник в турнира за Купата на България?

- Нямам предпочитания, нашите цели са различни от Купата на страната. Даже искам Лудогорец да ни се падне.

- Предстои дербито на Пловдив. Какви са очакванията ти?

- Очакванията са да стане един празник за града. Нашата цел е да сме мобилизирани и да спечелим този мач за феновете ни.

- Вили Вуцов трябва ли да бъде на скамейката на Ботев?

- Има си хора, комисии, които да вземат това решение. Аз не мога да коментирам. Те си знаят най-добре.

- Какво означава, лично за теб, този мач?

- След толкова изиграни дербита с Ботев, тръпката все още е голяма и очаквам с нетърпение двубоя. Само тези футболисти, които са взели участие в този мач, знаят за какво става дума. Напрежението е голямо, а емоцията я има преди и след края на мача.

- За първи път това дерби ще се играе на тренировъчна база. Това ще окаже ли влияние върху мача?

- Надявам се само да няма проблеми с феновете. Не съм играл до сега в Коматево, но съм чувал, че мястото за гостуваща агитка е твърде малко. Това е единственото, което ме притеснява. Дано всичко с феновете е наред и да стане празник за града, без да има ексцесии.

- Четох някъде, че привържениците на Локо искат да ти предложат и ръководен пост в тима. Има ли такова нещо наистина?

- Не искам да коментирам, не за друго, а защото все още съм действащ футболист. Имам договор и искам да си го спазя. Като сложа край на кариерата, тогава вече може да се говори по този въпрос, но на този етап съм се съсредоточил върху тренировките и изявите си на терена.

- Искаш ли да кажеш нещо на феновете на Локо преди мача с Ботев?

- Да бъдат търпеливи. Очаква ни тежка година, но заедно можем да се справим. Всички в отбора искаме да върнем Локомотив там, където му е мястото. Не е леко положението и трябва търпение. Феновете това го знаят и съм сигурен, че ще продължат да бъдат до нас. Нямам никакво съмнение, че ще усетим тяхната подкрепа и по време на мача с Ботев.