Добрич е домакин на научна конференция по повод 145 години Българска академия на науките

Форумът бе открит от доц. Тодор Радев

Висше училище Международен колеж, в качеството си на Регионален академичен център (РАЦ – Добрич) към Българската академия на науката (БАН) е домакин на научна конференция по проблеми на образованието, туризма и земеделието. Събитието започна днес в сградата на ВУМК, Добрич. Конференцията е част от календара на мащабните национални събитията по честването на 145 години Българска Академия на Науките.

Научният форум бе открит от доц. Тодор Радев, координатор на Регионалния академичен център към БАН в Добрич, както и от чл. – кор. на академията Димитър Димитров. Сред участниците в конференцията са академик Атанасов и проф. Гарабед Манисян.

По време на конференцията бяха изнесени презентации, които изследват предизвикателства в ключовите икономически области за Добрич и региона. Сред докладите има теми насочени към аграрната наука, техническото образование, развитието на туристически дестинации, основни икономически проблеми и др. Научните изследвания ще бъдат представени от представители на членовете на РАЦ – Добрич, известни учени в съответните области, както и студенти.

Регионалният академичен център в Добрич бе открит през септември 2013 година с подкрепата на Община Добрич. В РАЦ – Добрич си партнират местените Добруджански земеделски институт, Регионален исторически музей, Търговско промишлена палата, ИА Добруджа, както и местни компании в областта на енергетиката, новите технологии,  земеделието и др.