Берое взе своето в Бургас и се класира за 1/8-финалите

Станислав Костов отбеляза победния гол за старозагорци в 68-ата минута

Берое се измъчи, но все пак взе своето и спечели с 1:0 като гост на ПФК Бургас в мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България. Победнитя гол отбеляза Станислав Костов в 68-ата минута след пас на Димо Бакалов. Домакините от Бургас играха много достойно, особено през първото и в началото на второто полувреме, но не успяха да стигнат до попадение.

 

Мачът започна скучно, като през първите 20 минути не се случи нищо интересно. Чак в 21-ата минута след фаул за Берое Спировски центрира в наказателното поле, след което защитата изби, но кълбото попада в Атанас Зехиров, който стреля без подготовка от 25 метра, но не намери вратата.

 

В 28-ата минута домакините от Бургас застрашиха сериозно вратата на старозагорци. След центриране на Яни Пехливанов от дясно към далечната греда Борислав Борисов засече топката, но тя минава на сантиметри покрай десния стълб на Караджов.

 

Към края на полувремето Берое натисна, но не успя да стигне до попадение. Първо в 37-ата минута Веселин Пенев центрира от фаул в цнаказателното пое, къде Аласан Н'Диайе засече с глава, но топката мина покрай вратата.

 

 

ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК