Кандидати-депутати от ГЕРБ се срещнаха с директори и учители в София

В дискусията се включи и столичният кмет Йорданка Фандъкова

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Милена Дамянова и Снежана Дукова проведоха среща-дискусия с директорите и учителите от училищата в София на тема “Реформата в училищното образование-ключов фактор за икономически растеж”. В дискусията участваше и кметът на Столична община и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова. 

Аз съм оптимист, че можем да наваксаме тази година и половина изгубено време в системата на образованието. За съжаление, когато в сферата на образованието няма приемственост, се върви назад. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР и водач на листата на ГЕРБ в Силистра Милена Дамянова при срещата с директорите и учителите от училищата в София.

Дамянова предупреди, че в момента се губи ценно време за реформите, които трябва да се осъществят в системата. “Затова първа стъпка за нас ще е да приемем промените в предучилищното и училищното образование. ГЕРБ има воля и желание това да се случи”, отчете Милена Дамянова.

Тя очерта и няколко основни приоритета в управленската програма на ГЕРБ в сферата на училищното образование-промяна на учебните програми, инвестиции в кадрите, повишаване на квалификациите на учителите. Заложили сме и нова програма, която да подобри връзката ученик-учител и да приобщи родителите в училищния живот, съобщи още кандидатът за народен представител от ГЕРБ Милена Дамянова. 

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 25 МИР Снежана Дукова заяви, че образованието е и ще бъде национален приоритет за ГЕРБ, защото формира стандарти, които определят икономическия просперитет на една държава. “Предходния министър за година и половина причини срив в образователната система и я върна години назад. Ние можем да поемем този  ангажимент и да преодолеем регреса, наложен от предишното правителство, защото имаме реална програма с реални мерки”, добави още Дукова. 

Кметът на Столична община и зам.-председател на ПП ГЕРБ заяви, че липсата на приемственост е сериозен проблем, защото спира процеса на развитие. Фандъкова отчете, че в София под управлението на ГЕРБ са построени нови училища и спортни зали и припомни, че в годините на прехода ново училище не е строено, а повече от 10 учебни заведения не са имали спортни салони. Гордея се с успехите на нашите училища, София несъмнено е столица на образованието, подчерта  кметът на Столична община.