Методи Андреев: Трябва да се внесе закон за опазване на земеделските земи

Животът

25-09-2014, 11:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидати за народни представители ГЕРБ 17 МИР Пловдив област се срещнаха с жителите на община Перущица

Водачът на листата на ГЕРБ Пловдив област Методи Андреев, придружен от председателя на предизборния щаб  Ангел Ангелов и кандидата  за народен представител от 17 МИР Пловдив област Анести Тимчев се срещнаха с жителите на община Перущица. В залата на Младежкия дом при засилен интерес те се представиха пред жителите на населеното място, дадоха яснота за акцентите в управленската програма на ПП ГЕРБ и обясниха защо е важно на тези избори да се гласува разумно, както и отговориха на въпроси на присъстващите.

Както знаете, аз съм винопроизводител и ще защитавам в парламента интересите на лозарите, малките и средни земеделски производители, ако ми гласувате доверие на тези избори, ще настоявам да бъде приет Закон за земеделските производители, каза при представянето си Методи Андреев, който е родом от Перущица. Пред съгражданите си той заяви, че е крайно време европейска държава като нашата, в чиято конституция пише че частната собственост е неприкосновена, тя да може да бъде запазена.

Смятам, че е редно вече да се внесе закон за опазване на земеделските земи, като за тази работа е необходимо да се въведе такса за опазване на имуществото. Както всяка година, хората плащат такса смет, за да им е чисто, така трябва да плащат и една минималната такса, най-вероятно общинска, за да може да се охраняват техните земи и тяхната продукция, бе категоричен Андреев. Второто нещо, което е свързано пак с тази материя е промяна в Наказателния кодекс. С нея  трябва да се дава право на собственика да защити ефективно своята собственост, допълни Методи Андреев.

От своя страна Ангел Ангелов обясни на присъстващите в залата защо трябва да направят правилния избор и да гласуват на 5-ти октомври за номер 9 в бюлетината. Защото  само партия ГЕРБ може да промени ситуацията в страната. Вече година и половина управление на БСП, ДПС и АТАКА доведе до ниско доверие в България, спрени еврофондове, нестабилна банкова система. За да се променят нещата, за да заменим несигурността в стабилност трябва да управлява отговорна партия, а това е ПП ГЕРБ, бе категоричен Ангелов.

На 5-ти октомври ще бъдем изправени пред изпитание – ние заедно можем да променим пътя на нашата държава и тя да поеме по правилния път, пътя на ГЕРБ, европейския път, а това ще стане само с висока избирателна активност, добави още Ангел Ангелов.