Цветанов: Всеки глас за ГЕРБ означава работещи институции и перспектива за всички

Това каза той по време на предизборно мероприятие в Търговище

„Всеки глас за ГЕРБ означава стабилна България и правителство, работещи институции и перспектива за всички български граждани“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Търговище. Цветанов посочи, че победата е нужна на ГЕРБ и на България, за да се върне страната ни в правилния път за развитие – европейския.

„По време на управлението на Пламен Орешарски страната ни загуби правилната посока, загуби и време“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ. Според него коалицията БСП, ДПС и „Атака”, три диаметрално противоположни партии, са се обединили с единствената цел да унищожат ГЕРБ.  Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ няма да прави коалиция с ДПС или БСП и посочи, че подобни коалиции  са пагубни за страната ни – „спрени еврофондове и случаи като „Батко и братко”. 

Заместник-председателят на ГЕРБ припомни колко важни за страната ни са средствата, които се отпускат по програмите на ЕС, но в момента не може да се възползваме от тях, заради липса на доверие от страна на европейските ни партньори. „Само стабилно правителство може да върне доверието на Брюксел“, заяви Цветанов и допълни, че ГЕРБ се стреми към висока избирателна активност. „Трябва висока активност  и в смесените райони, трябва да се преодолее страхът от местната власт, която управлява в тях“, заяви Цветанов. 

Цветанов подчерта, че ГЕРБ е силна и ще бъда първата политическа партия на предстоящите избори, за да състави стабилно правителство. „Това не е самоцел, а начин да се реализират политически идеи“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.  Той представи пред жителите на Търговище кандидатите за народни представители от листата на партията в областта.

Заместник-председателят на ГЕРБ призова хората да упражнят конституционното си право и да гласуват разумно, за да не се разпиляват гласовете, тъй като има много политически формации, които няма шанс да влязат в българския парламент. Цветанов призова хората да гласуват за ГЕРБ, защото партията ще замени хаоса със стабилност и отговорност, а задкулисието с прозрачност.