"Човекът от Ла Манча” се завъртя предпремиерно пред отбрана публика (СНИМКИ, ВИДЕО)

Животът

02-10-2014, 13:12

Снимка:

Радосвета Бочукова

Автор:

Радосвета Бочукова

Всичко от Автора

Орлин Горанов и Мариан Бачев - в ролите на Рицаря на Печалния образ и Санчо Панса

Творческа среща с екипа на „Човекът от Ла Манча” организира днес Пловдивската опера. Актьорите направиха и своеобразен "промо-трейлър" с костюми за медиите, след което  започна и пълното завъртане на спектакъла преди премиерата тази събота.
В Пловдив продукцията се поставя от създателите на мюзикълите “Коса”, “Ах, този джаз!” и “Оркестър без име”: художниците – Иван Токаджиев, Петър Митев, хореографът – Боряна Сечанова, режисьор е Борис Панкин, известен с творческите си търсения в жанра на мюзикъла. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.

Ролите на Рицаря на печалния образ и на Санчо Панса са поверени съответно на Орлин Горанов и на Мариан Бачев. Останалите роли са поверени на солисти на Държавна опера Пловдив и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл. На българска сцена не е поставян от 60-те години, а по-възрастната публика помни незабравимия Дон Кихот на покойния вече актьор Коста Цонев.
Премиерните представления на „Човекът от Ла Манча” са на 4 и 14 октомври в Концертна зала от 19 часа.