13 мъже и 2 жени са загинали при взрива в Горни Лом

Близките вече са уведомени

13 мъже и 2 жени са загинали при взрива в Горни Лом по първоначални данни, съобщи главен комисар Николай Николов –директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ след направения оглед на мястото на инцидента.  Той допълни, че вече е съобщено на близките на досега водените в неизвестност хора.
Комисар Николов заяви, че огледите продължават, районът ще бъде обхождан пак, за да се търсят оцелели, но шанс да бъдат открити такива, е абсолютно нищожен.
"Не видях частичка от човек или животника, която е била наблизо", каза комисар Николов и допълни, че въпреки минималната надежда, ще продължат да наблюдават.

Взривът е бил изключително силен. Две от сградите, които са били част от цеха ги няма. Образували са се кратери на мястото на взрива. Гората е сериозно повредена.  Значителни са материалните щети на околните сгради. Отломки с тежест повече от 150-200 килограма са хвърчали на стотици метри, посочи още гл. комисар Николай Николов.
Той допълни, че оттук –нататък следват процесуално-следствените действия, за да се стигне до обективната истине - какво се  случило и защо се е случило. Трабва да направим своите  изводи и да не допускаме занапред подобни трагични инциденти, посочи още гл. комисар Николай Николов.