Гроздан Караджов: Липсва сраведливост! Няма нито един осъден за взривовете в последните 4 г.

Необходима е съдебна реформа, категоричен е той

„Няма нито един осъден за взривовете във военни заводи в Челопечене, Петолъчката, Казанлък и Костенец през последните четири години”, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air юристът Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок. 

„Трябва да има следствие за последния взривен инцидент в Горни Лом, който отне 15 човешки живота. Ние не можем да се превърнем в поркурори и следователи едновременно, но този път виновен трябва да има. Защото правораздавателната система не е осъдила нито един за досегашните взривове,“ заяви Караджов. Той е категоричен, че е необходима реформа в съдебната система.

В подкрепа на думите си юристът посочи, че делото с падналия асансьор в „Майчин дом“ преди четири години все още е на първа инстанция. „Има нещо генерално липсващо в нашата политическа система и това е липсата на справедливост“, коментира Караджов и допълни, че показателно за това е големият брой жертви при различни инциденти и природни бедствия.

„Няма спазване на законността, няма справедливост. Иначе инспекции са правени в завода в Горни Лом. Правени са предписания по 143 нарушения“, посочи юристът. Той коментира, че в КОС е бил на проверка в завода в средата на септември и седмица по-късно е констатирано, че всичко е наред.

„Самата съдебна система е корумпирана“, обяви Гроздан Караджов. Ако до година-две не се свика Велико Народно събрание за промяна на Конституцията, търпението на хората ще се изчерпи, те ще излязат на улицата и там ще вземат решението за тотална промяна на системата, категоричен бе той.